Ghid pentru stomatologi: Cum aleg corect unitul dentar

unit stomatologic

În online există o sumedenie de magazine specializate care au oferte avantajoase, așadar atunci când dorești să faci aprovizionarea pentru cabinetul tău dentar, va trebui să acorzi o atenție deosebită criteriilor de selecție pentru a alege, în mod corect, echipamentele și dotările necesare.

Fiind un aparat care înglobează mai multe caracteristici, unitul dentar ocupă un loc important pe lista achizițiilor esențiale pentru lucrul în cabinetele dentare. Cunoscut adesea și sub denumirea de scaun stomatologic, unitul ales influențează calitatea lucrărilor stomatologice, fapt pentru care trebuie să acorzi o atenție sporită deciziei de cumpărare.

Așadar, documentarea și inspectarea pieței sunt două condiții esențiale de îndeplinit pentru a te asigura că alegi unitul dentar în mod corect.

Comercializând o gamă variată de produse cu specific stomatologic, cei de la Dentex vin în întâmpinarea nevoilor specialiștilor cu oferte bune la instrumentele și echipamentele ideale pentru lucrul în laborator sau pentru necesarul de produse din cabinetele dentare.

Așadar, dacă ai nevoie de soluții pentru restaurare, igienă, protetică sau implantologie, pe dentex.ro poți găsi cele mai bune oferte.

Unitul dentar: preț și avantaje

Orice medic stomatolog își dorește să achiziționeze un unit dentar ieftin, dar care să ofere și avantaje, atât din punct de vedere al durabilității, cât și din punct de vedere al confortului.

În funcție de particularitățile și de avantajele pe care le oferă, în medie, prețul unui unit dentar poate porni de la 12.000 RON și poate ajunge până la 120.000 RON.

Eficiența lucrărilor stomatologice poate spori în timp dacă vom alege aparatură de calitate. Mai mult decât atât, aceasta trebuie să răspundă nevoilor cumpărătorului, și bineînțeles, pacienților.

Ghidul de mai jos, de la Dentex, îți prezintă câteva dintre cele mai importante aspecte pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când alegi unitul dentar:

Designul unitului stomatologic

Fiind o parte semnificativă a dotărilor și echipamentelor existente, unitul dentar trebuie să vină în completarea esteticii, per ansamblu, a cabinetului stomatologic.

Experții de la Dentex recomandă alegerea unui unit cu un design ergonomic pentru a-i asigura pacientului un grad sporit de confort – atât fizic, cât și psihic.

Gradul de mobilitate a unitului dentar

Unitul dentar trebuie să prezinte un grad sporit de mobilitate, așadar va trebui să fii atent la posibilitățile de reglaj ale acestuia.

Cu alte cuvinte, toți pacienții – indiferent de înălțime – trebuie să aibă o poziție cât mai confortabilă în scaunul stomatologic.

Detaliile tehnice ale unitului dentar

  • Lățimea spătarului

De preferat ar fi să optezi pentru un unit dentar care are un spătar subțire, dar robust în același timp. În felul acesta, pacientul va avea o poziție convenabilă față de poziția ta de lucru, asigurându-ți o postură sănătoasă în timpul intervențiilor stomatologice.

  • Poziționarea instrumentarului

Pentru a realiza facil și rapid orice intervenție stomatologică, ai nevoie de un scaun dentar care, pe de-o parte, să îți permită accesul la instrumentar cu ușurință, iar pe de altă parte să îți faciliteze accesul la pacient.

  • Stabilitatea unitului dentar

O mare parte a instrumentarului stomatologic se conectează, în mod direct, la unitul dentar, ceea ce înseamnă că dispozitivul va avea de suportat o greutate mult mai mare.

Tocmai din acest motiv, stabilitatea unitului dentar va fi afectată într-un mod considerabil. Specialiștii de la Dentex recomandă să alegi o bază cu o amprentă mare la sol pentru a menține scaunul într-o poziție fermă.